Uppdaterad 17 maj 2024
Skriv ut

Aktivitetscontainern tillbaka i Bro - se programmet här!

Den välbesökta aktivitetscontainern från förra sommaren kommer tillbaka till Bro! Under sommaren kommer aktiviteter för kommuninvånare i alla åldrar att arrangeras i och kring containern. Detta är en del av Omdaning Bros arbete med att skapa fler mötesplatser i Bro.

Aktivitetscontainern öppnar den 3 juni och du hittar den i Återbruksparken, mellan Bro centrum och Stjärnparken. Nedan kan du läsa om sommarens aktiviteter. Innehåll, aktiviteter och program planeras löpande.

Generella öppettider är måndag till fredag 3 juni till 30 augusti kl 10-16.

Öppettiderna kommer att variera och kan förlängas vid fint väder och vid speciella aktiviteter.

Förutom de aktiviteter som listas nedan, erbjuds smyckestillverkning och pärlplattor varje dag. Årets sommarjobbare håller även i aktiviteter och pyssel vid containern varje vardag från den 17 juni till den 9 augusti under öppettiderna. Här kan du se vilka aktiviteter som planeras för sommaren. Innehåll, aktiviteter och program vid containern planeras löpande och anpassas efter besökarnas önskemål och vädret.

Detta händer i aktivitetscontainern i sommar

Under hela sommaren kommer Fritidsbanken att ha en ”pop up”-station vid aktivitetscontainern. Här kan du låna fritidsprylar gratis under öppettiderna. Passa på att prova kickbike, cykla, åka inlines och andra sommaraktiviteter. Utbudet kommer att variera under sommaren.

Idrottsledarakademin i Upplands Bro anordnar en aktivitetsdag med massor av roliga aktiviteter i Stjärnparken i Bro. Personal från aktivitetscontainern kommer att följa med de barn som vill delta.

Dag och tid

20 juni kl 14-16

Anmälan

Drop-in, ingen anmälan

Ålder

För barn och unga

Kom och träffa får, getter, kaniner och höns som kommer hit med sina djurskötare för att hälsa på oss.

Dag och tid

3 juli kl 12-16

Anmälan

Drop-in, ingen anmälan

Ålder

Ingen åldersgräns

För tredje sommaren i rad anordnar UB Konst workshopen KONST (ainer). Här får alla barn mellan 5-12 år och deras vuxna komma och skapa tillsammans med konstnärerna Åsa Elieson och Tommy Mäkinen. Vi gör konst med allt vad vi kan hitta på plats, utöver klassiska konstmaterial som målarfärg, kritor, pennor, lera, gips, trä och textilier såklart. Under tre veckor står barnens kreativitet i centrum.

Dag och tid

Varje vardag 22 juli till 9 augusti kl 12-15

Anmälan

Drop-in, ingen anmälan

Ålder

Alla barn mellan 5-12 år och vuxet sällskap

Mer information kommer uppdateras på denna sida.

Är du nöjd med informationen på sidan?