Uppdaterad 05 april 2024
Skriv ut

Ny sagostig i Bro invigd!

Upplands-Bro öppnar dörrarna till en ny värld av sagor och äventyr med invigningen av Sagostigen vid Vinterrum. Vinterrum är en naturlig ingång till skogen bakom Broskolan som nu fått en extra rolig dimension för de yngre besökarna.

Ett av flera miniatyrkonst längst med Sagostigen

Som en del i projektet Omdaning Bro har nu Sagostigen invigts i skogen norr om Broskolan. Sagostigen består av 7 stationer med tittskåp fylld av miniatyrkonst. Tanken med Vinterrum och Sagostigen är att göra det lätt och behagligt för besökare att vistas utomhus under alla årstider.

– Det är fantastiskt att se hur Sagostigen sprider glädje och bidrar med äventyr ute i naturen för våra barn, berättar Amina Ahmed Ibrahim, Projektledare för Omdaning Bro.

Bakom skapandet av Sagostigen står deltagare från Upplands-Bros öppna biblioteksverksamhet - After School. Konstnären Rebecka Llerena och bibliotekspedagoger har väglett barnen i skapandet av miniatyrkonsten, som nu pryder skogen och tittskåpen längs stigen. Besökarna får följa med på äventyr med vännerna Lugo och Lill, som tar dem med på en magisk resa genom skogens alla under.


Är du nöjd med informationen på sidan?