Uppdaterad 08 februari 2024
Skriv ut

Skolbarn och seniorer möttes i unikt musikprojekt

Under hösten och vintern har närmare 400 skolbarn i Upplands-Bro kommun, tillsammans med seniorer i åldern 65+, varit engagerade i ett unikt musikprojekt kallat Musikresidenset. Målet har varit att skapa en mötesplats där äldre och yngre kan mötas i en kreativ miljö och utveckla musikproduktioner riktade mot barn och unga.

Tre personer, varav två sitter och en står och håller en luta.

Peter Armitstead Åström, Niklas Atterhall och Anna Ander från Romeo & Julia Kören. Ur föreställningen Kyssen, regisserad av Benoît Malmberg.

När projektet utlystes i augusti ansökte över 20 musikgrupper om att få leda Musikresidenset. Vann gjorde Romeo & Julia Kören från Dramaten, som valde pjäsen "Kyssen" av Hjalmar Söderberg till projektet. Under hösten och vintern har sedan repetitionerna pågått, med regissören Benoît Malmberg i spetsen, och i januari spelades tre föreställningar inför fullsatta läktare. Omkring 400 skolbarn deltog i eller såg föreställningarna.

- Det är viktigt att samhället bidrar till att skapa mötesplatser över generationsgränserna och en meningsfull fritid för både barn och äldre. I det här projektet har båda de kriterierna blivit uppfyllda, det är vi väldigt stolta över, säger Hannah Rydstedt Nencioni, kultur- och fritidschef.

- Jag vill tacka alla som medverkat, allt från skolpersonal, Skapande skola och våra äldreboenden till Romeo & Julia Kören. Sist men inte minst Region Stockholm som finansierat projektet. Utan deras medverkan hade det här aldrig blivit av, säger projektledare Helena Karlsson, producent och kultursamordnare på Upplands-Bro kommun.

Se filmen om Musikresidenset!

Är du nöjd med informationen på sidan?