Uppdaterad 29 januari 2024
Skriv ut

Dags att nominera Årets Upplands-Broare!

Nu är det dags att nominera den person som du vill ska utses till Årets Upplands-Broare 2023. Senast 19 februari 2024 vill vi ha din nominering.

Collage med fyra bilder, två kvinnor, en man och en bild med frågetecken i.

Här är de senaste tre årens Upplands-Broare: Agneta Dahllöf, 2020, Helena N Åkerlund, 2021, Lennart "Lelle" Blomqvist, 2022. Vem blir det 2023? Ta chansen att nominera!

Priset delas ut årligen och ska gå till en eller flera personer som agerat god förebild för andra. Personen eller personerna som får priset ska bo, arbeta eller på annat sätt vara verksamma i Upplands-Bro den dag nomineringen sker.

Nominera en eller flera

Invånare i Upplands-Bro kommun får nominera en eller flera personer som de tycker bör få priset. I förslaget ska finnas den nominerades fullständiga namn och adress samt en motivering till varför just hen/de ska tilldelas priset.

Det är kommunfullmäktiges presidium, som består av ordförande, förste vice ordförande och andre vice ordförande, som beslutar vem som ska få utmärkelsen.

Pris från vårsalongen

Den eller de personer som utnämns till Årets Upplands-Broare kontaktas innan den formella utnämningen så att det också finns en möjlighet att tacka nej till priset.

Prisutdelningen sker på kommunfullmäktiges sammanträde den 27 mars.

Vinnaren får, förutom äran, välja valfritt verk från vårsalongen 2024 i Kungsängens konsthall (3 februari - 23 mars), värt högst 5 000 kr.

Utmärkelsen Årets Upplands-Broare har delats ut sedan 2006. Sedan 2012 är det allmänheten som nominerar kandidater till priset.

Nominera Årets Upplands-Broare!

Gör din nominering senast 19 februari.

Är du nöjd med informationen på sidan?