Uppdaterad 05 december 2023
Skriv ut

Fritidsbanken öppnar i Bro centrum våren 2024

I september stod det klart att Fritidsbanken startar i Upplands-Bro. Nu är också lokalfrågan löst. Under våren 2024 startar verksamheten i Bro centrum, i fritidsgården Bro:ns lokaler, men redan i morgon kan du börja skänka sport- och friluftsprylar till flera insamlingsställen.

Fritidsbanken är som ett bibliotek, fast med sport- och friluftsprylar. Här kan man låna utrustning för en aktiv fritid, som t.ex. skidor, skridskor, inlines, flytvästar, tält, bollar av olika slag, klubbor, fiskespön, fotbollsskor, hjälmar, stormkök och mycket mer. Lånetiden är 14 dagar.

Det är helt kostnadsfritt att låna prylar; inga depositions- eller förseningsavgifter förekommer och saker som går sönder lagas om det är möjligt. Tanken är att använda utrustningen så länge det går i stället för att prylarna samlar damm i ett förråd.

För att verksamheten ska kunna öppna och låna ut saker behöver den först fyllas. Kommunen tar emot sport- och fritidsprylar, gamla som nya, som du inte längre använder och vill skänka till oss. I stället för att de ligger oanvända i ditt förråd ger vi dem ett aktivare liv genom Fritidsbanken.

Insamlingslokaler är:
• Biblioteken i Bro och Kungsängen
• Bro IP och Kungsängens IP
• Återvinningscentralerna i Bro och Kungsängen

– Vi har besökt Fritidsbankerna i våra grannkommuner och sett vilken fin verksamhet det är. Jag ser fram emot att erbjuda utlåning även i vår kommun. Jag själv har en massa prylar hemma som inte används, det kanske du också har? I så fall hjälper du någon annan till en meningsfull fritid genom att skänka till oss, säger Lars Frölander, fritidskonsulent på kommunen.

Är du nöjd med informationen på sidan?