Uppdaterad 26 oktober 2023
Skriv ut

Upplands-Brogymnasiet fyller 40 år

Det var med tal och blommor och presenter som vice nämndordförande Masoud Zadeh (M) och kommundirektören Ida Texell firade gymnasiets 40-årsdag. Blommor och presenter togs emot av elevkårsordförande Sanna Marouf.

Från vänster: Magnus Persson, avdelningschef gymnasie- och grundskola, Ida Texell, kommundirektör, Sanna Marouf, elevkårsordförande och Masoud Zadeh (M), vice ordförande i gymnasie- och arbetslivsnämnden

1983 välkomnades de allra första eleverna till den nybyggda gymnasieskolan. Då kunde man välja att gå antingen någon av de tvååriga linjerna; distributions- och kontorslinje, el-teleteknisk linje, social linje, fordonsteknisk linje, konsumtionslinje eller vårdlinjen. Ville man läsa en treårig linje kunde man välja ekonomisk linje, humanistisk linje, samhällsvetenskaplig linje, naturvetenskaplig linje eller teknisk linje.

– Det känns häftigt att tänka att skolan är så gammal och jag är imponerad över hur väl omhändertagen den ändå är, säger Sanna Marouf, elevkårsordförande.

– UBG är en fantastiskt fin skola i vår kommun. Den visar på en del av vårt samhälle som verkligen fungerar. Att erbjuda unga och studerande att utbilda sig i vår kommun är viktigt för att skapa hopp och drömmar. 40 år är en respektabel tid och jag är jätteglad att få dela den här stunden med alla elever, säger Ida Texell, kommundirektör.

Gymnasie- och arbetslivsnämnden lämnade över en tavla som illustrerade en framtida gåva, nämligen trädgårdsmöbler för eleverna att nyttja framför entrén som kommer att komma på plats till våren.

– Det är en stor ära att få stå här och fira Upplands-Brogymnasiets 40-årsjubileum tillsammans. Under dessa 40 år har vår skola sett många duktiga elever kliva in genom dörrarna och sedan ut i världen, säger Masoud Zadeh (M), vice ordförande i gymnasie- och arbetslivsnämnden.

Avslutningsvis visades ”UBG-muséet” med bilder från förr, elektronik från förr och det allra första välkomstbrevet, bland annat.

Är du nöjd med informationen på sidan?