Uppdaterad 04 oktober 2023
Skriv ut

Nominera din förening till Årets inkluderingsbonus!

Arbetar din förening aktivt med inkluderings- och värdegrundsfrågor? Då har ni chansen att få en bonuscheck på 15 000 kronor från kommunen. Börja med att nominera din förening till Årets inkluderingsbonus senast 29 oktober.

Personer på rad i karatekläder.

Förra årets vinnare, karateklubben Tatakai Kyokushin.

Sedan 2019 har kultur- och fritidsnämnden årligen delat ut 15 000 kronor till en förening i Upplands-Bro som aktivt arbetar med att öka jämställdheten och för att inkludera alla. I år har utmärkelsen bytt namn från jämställdhetsbonus till inkluderingsbonus.

För att få priset måste föreningen ha ett förhållningssätt där alla medlemmar deltar på lika villkor. Föreningsverksamheten bör alltså ligga i linje med riksidrottsförbundets värdegrund, FN:s barnkonvention och deras konvention om mänskliga rättigheter.

Förra året tilldelades karateklubben Tatakai Kyokushin Bro jämställdhetsbonusen för sitt arbete med att aktivt och målinriktat sträva efter att erbjuda alla möjlighet att delta, oavsett kön, ålder och funktionsvariation.

Via vår e-tjänst kan du nominera den förening som du anser har gjort en extra insats för inkludering under 2023. I nomineringen ska föreningens fullständiga namn anges samt en motivering. Har du motiveringen klar tar det bara någon minut att skicka in din nominering. Gör det senast söndag 29 oktober.

Utmärkelsen delas ut i anslutning till kultur- och fritidsnämndens sista sammanträde för året, 12 december.

Är du nöjd med informationen på sidan?