Uppdaterad 25 september 2023
Skriv ut

Simhallen öppen igen efter renovering

Efter sju veckors extra sommarstängt på grund av renovering har Bro simhall öppnat igen. Allt har gått enligt plan och simhallen har nu bland annat fått ett helt nytt ventilationssystem och en ny anläggning för klorhantering.

En normal sommar stänger simhallen vid midsommar för underhåll och öppnar sex veckor senare. I år krävdes en stängning på 13 veckor för att hinna med allt.

Förutom en helt ny ventilationsanläggning som tar tillvara på överskottsvärme för att värma andra lokaler, och ett nytt system för klorhantering, så har väggen vid undervisningsbassängen kaklats om och det trasiga klinkergolvet lagats.

Den nya kloranläggningen minskar belastningen på människor och miljö genom att det nu kommer en stor tankbil och fyller på mer sällan i stället för många små transporter med plastdunkar där personalen behöver hantera kloret, som det fungerat tidigare. Detta ska också ge en jämnare klorering av vattnet.

- Vi är väldigt glada över att kunna ta emot gäster igen och hoppas att de, precis som vi, uppskattar förbättringarna i simhallen, säger Anette Fredriksson, avdelningschef Bro Simhall.

Är du nöjd med informationen på sidan?