Uppdaterad 22 september 2023
Skriv ut

Upplands-Bro kommun tog emot Anna Kinberg Batra, landshövding i Stockholms län

Det blev samtal om regional tillväxt, trygghetsskapande arbete samt civil beredskap när landshövding Anna Kinberg Batra besökte Upplands-Bro kommun.

Kollage med bilder på ett sällskap med kvinnor och män.

Övre: Anna Kinberg Batra, landshövding i Stockholms län, Fredrik Kjos, kommunstyrelsens ordförande, Ida Texell, kommundirektör, Sofia Vargas Iglesias, kommunikationschef, Johanna Lindgrem miljödirektör på länsstyrelsen i Stockholm, Hans Åberg, vice ordförande i kommunstyrelsen samt Beatrice Porshage, t f näringslivschef i Upplands-Bro kommun.
Nedre: Almare Stäkets konferensgård samt besök hos Magnussons petfood i Bro.

Besöket inleddes med lunch på Almare Stäket där landshövding Anna-Kingberg Batra träffade Fredrik Kjos (M), kommunstyrelsens ordförande, Hans Åberg (L), vice ordförande samt Ida Texell, kommundirektör.

På agendan stor bland annat tillväxten i region Stockholm.

– Upplands-Bro är en växande kommun med mycket att erbjuda. Vi har ett starkt näringsliv som vi är stolta över och vi har haft givande samtal om tillväxten i regionen med landshövdingen. Vi diskuterade också social hållbarhet och det viktiga arbetet med förebyggande och trygghetsskapande insatser, en fråga där god samverkan inom regionen är avgörande, säger Fredrik Kjos.

Förutom Almare Stäkets konferensanläggning besökte sällskapet även familjeföretaget Magnussons Petfood i Bro.

– Det var trevligt att få träffa företagare i Upplands-Bro, som är en av länets och Sveriges bästa kommuner när Svenskt Näringsliv rankar lokalt företagsklimat. Vi fick också se exempel på hållbart företagande, där hållbar produktion är en konkurrensfördel för Stockholms län och Sverige, säger Anna Kinberg Batra.

Ett annat ämne som diskuterades var civil beredskap.

– Vi är mycket engagerade i den förmågehöjning som vi genomför inom ramen för vårt totalförsvar. I Upplands-Bro kommun har vi bred och lång erfarenhet kring ledarskap kopplat till krisberedskap och har en hög ambitionsnivå om hur vi ska utveckla säkerhet och trygghet. Nästa vecka genomför vi Beredskapsveckan med våra medarbetare, medborgare och samarbetspartners. Ett ambitiöst program med gott samarbete med MSB och olika myndigheter där vi genomför seminarier, föreläsningar, poddar och inte minst ett flertal aktiviteter som kommer att hållas i våra skolor, inom äldreomsorgen och genom övningar i regional samverkan, säger Ida Texell.

– När Beredskapsveckan 2023 startar på måndag sker invigningen i Upplands-Bro, som är en av kommunerna i landet som är bäst på krisberedskap och civilt försvar. Det Upplands-Bro gör i det arbetet är ett gott exempel för många andra kommuner, säger landshövding Anna Kinberg Batra.

Är du nöjd med informationen på sidan?