Uppdaterad 13 september 2023
Skriv ut

Möt biblioteket i konsthallen - tyck till om framtiden!

Hur ser ditt drömbibliotek ut? Den frågan har du möjlighet att besvara om du besöker konsthallen i Kungsängen 15 - 30 september. Då skapas en dialogplats i konsthallen där tankar och åsikter om bibliotekets framtid samlas in.

Utställningen, eller dialogplatsen som biblioteket valt att kalla det, är ett led i arbetet med den biblioteksplan som utformas under hösten, under namnet Mitt Bibliotek. Den ska beskriva inriktning, fokusområden och vilken roll bibliotekets verksamheter ska ha de kommande fem åren i Upplands-Bro kommun.

– Konsthallen blir som ett vardagsrum, och en förlängd arm till biblioteket, där vi vill möta människor som kan dela med sig av sina tankar, idéer och drömmar till oss. Grupper med specifika behov är också välkomna till dialogplatsen, men kontakta biblioteket innan för en passande mötestid, säger Olof Språng, avdelningschef bibliotek på Upplands-Bro kommun.

Förutom bilder och intervjuer med kommuninvånare, kommer det bland annat att finnas utsorterade böcker att köpa och en teckningshörna där besökarna kan rita och måla sin bild av hur biblioteket ser ut om fem år. Dialogplatsen kommer att vara öppen samma tider som biblioteket.

Redan nu och fram till 31 oktober går det att bidra med idéer genom att delta i enkäten Mitt Bibliotek (länk här under).

Är du nöjd med informationen på sidan?