Uppdaterad 04 september 2023
Skriv ut

Välkommen till Brodagen 9 september!

På lördag 9 september är det dags för Brodagen. Kom till Bro centrum klockan 11 - 15 och var med och gör evenemanget till en folkfest!

Brodagen är i år en officiell PEP-dag. Det innebär fokus på aktivitet och rörelseglädje. Här får du uppleva clowner utan gränser, trollkarl, ponnyridning, aktivitetsområde med bland annat uppblåsbar hinderbana och hoppborg, MTB Freestyle Show och mycket mer. Succén med swimrun är tillbaka även i år. På kvällen bjuds dessutom på utomhusbio.

På scenen blir det underhållning bland annat i form av karateuppvisning, körsång, dans och sandanimation.

En stor del av aktiviteterna sker i Stjärnparken, där också målgången för Swimrun sker. Är man på plats där vid rätt tid kan det hända att man får en skymt av vår världsstjärna i simning, Sarah Sjöström, som är anmäld till loppet för andra året i rad.

Förutom matmarknad med många lokala producenter, föreningar och andra utställare så kommer Fritidsbanken att vara på plats. Där kan du lämna sport- och fritidsprylar som du inte längre har någon användning för. Läs mer om Fritidsbanken via länken längre ned på sidan.

Ett annat spännande inslag är utomhusbio på kvällen på gräsytan bakom Stjärnparken. Då visas filmen Paradiset brinner som har spelats in i Bro, med flera lokala statister inblandade. Filmen har världspremiär på Venedigs filmfestival och har också chans att vinna en Oscars för bästa internationella film.

Varmt välkommen till Brodagen!

Är du nöjd med informationen på sidan?