Uppdaterad 31 augusti 2023
Skriv ut

Premiär för Äldremässan!

Upplands-Bro kommun bjuder in till en mässa för dig som vill veta mer om vilka stöd och insatser som finns när man är äldre och behöver hjälp med vardagssysslor eller mer omfattande vård och omsorg.

Text: Äldremässan. Kollage av bilder, två äldre kvinnor, en äldre man.

Hur går det egentligen till när man behöver ansöka om hemtjänst eller om en plats på ett vård- och omsorgsboende? Hur arbetar kommunen? Vilka privata vårdgivare finns i Upplands-Bro? Hur väljer jag den utförare som passar mig?

Passa på att ställa dina frågor på Äldremässan, som kommer att hållas i Kungsängen i september och i Bro i oktober (se faktaruta).

– Det är viktigt att våra invånare erbjuds möjlighet att ta del av information och Äldremässan är ett mycket bra tillfälle för samtal och för att få svar på det man undrar om äldreomsorg, säger Tina Teljstedt (KD), ordförande i äldre- och omsorgsnämnden.

Många utställare

Utställarna representerar flera olika verksamheter. Här finns bland annat förebyggande enheten för äldre, som har öppna aktiviteter för alla som är 65+. Handläggare på biståndsenheten berättar om hur det går till när man ansöker om insatser. Här finns privata företag och kommunala alternativ. Även pensionärsföreningarna deltar i mässan samt vårdcentralerna och biblioteket.

En viktig del, som också är med under mässan, är kommunens stöd till anhöriga, det vill säga personer som stödjer en närstående som är äldre eller sjuk.

– Vi har valt att slå ihop Äldremässan i Kungsängen med Alzheimerdagen, som vi har uppmärksammat i flera år med föreläsningar och information om hur kommunen jobbar med kognitiva sjukdomar som Alzheimers, säger Mitra Ghannad, socialchef.

Välkommen!

Äldremässan med Alzheimerdagen, Kungsängen

När: Torsdag 21 september klockan 13.00-16.30 Plats: Kontaktcenter i kommunhuset. i Konsthallen och på plan 2 i Kulturhuset

Äldremässan med anhörigveckan och balansera mera-kampanj, Bro

När: Tisdag 3 oktober klockan 13.00-16.30 Plats: Florasalen, Bro centrum

Är du nöjd med informationen på sidan?