Uppdaterad 21 augusti 2023
Skriv ut

Kommundirektör Ida Texell deltar i webbinarium om hälsofrämjande arbete för ökad trygghet i kommunen

Ida Texell, kommundirektör i Upplands-Bro kommun deltar den 25 augusti i ett webbsänt seminarium med fokus på hälsofrämjande arbete för att stärka tryggheten i samhället. Seminariet arrangeras av Sveriges Kommuner och Regioner (SKR) tillsammans med Folkhälsomyndigheten och Healthy Cities Sverige.

Det brottsförebyggande arbetet har blivit högaktuellt, och från och med juli 2023 har alla kommuner ett uttalat ansvar för att förebygga brott. Under seminariet kommer representanter från olika områden att samtala om hälsofrämjande arbete som en tillgång, stärkande av sammanhållning och minskning av sociala klyftor, samt att skapa framtidstro hos barn och unga.

Ida Texell kommer att vara en av talarna tillsammans med Greta Berg, expert på SKR, Carl Gynne och Katarina Ramanius, utredare på Brå, Anna-Karin Ivert, prefekt/biträdande professor vid Malmö Universitet, Annie Lees, brottsförebyggande samordnare på Länsstyrelsen Blekinge, Izabella Sjöberg, brottsförebyggande samordnare på Länsstyrelsen Jönköping, Emma Sterky, kanslichef och nationell samordnare för Agenda 2030, samt Ida Grindsiö, utvecklingsledare för folkhälsa vid Borås stad.

Läs mer om evenemanget och hur du lyssnar på webbinariet här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Är du nöjd med informationen på sidan?