Uppdaterad 15 augusti 2023
Skriv ut

Sarah Sjöström till Upplands-Bro Swimrun

Världens främsta simmare genom tiderna, Sarah Sjöström, kommer till Upplands-Bro Swimrun den 9 september. Precis som förra året tävlar hon tillsammans med tidigare OS-simmaren Hanna Storckenfeldt.

Hanna Storckenfeldt, Lars Frölander och Sarah Sjöström vid Swimrun 2022.

I VM i simning, som avgjordes i Fukuoka 23 – 30 juli tog Sarah Sjöström två guldmedaljer vilket innebar att hon gick upp på 21 VM-medaljer och därmed passerade den amerikanske ikonen Michael Phelps rekord på 20 VM-medaljer i långbana.

Upplands-Bro Swimrun arrangeras av Upplands-Bro simsällskap och Tibble Sjöscoutkår med stöd av Upplands-Bro kommun. Loppet är cirka 15 kilometer långt och handlar, som namnet antyder, om både simning och löpning. Sträckningen går genom vacker natur med simning i fyra olika sjöar: Mälaren, Lillsjön, Örnässjön och Lejondalssjön. Banan beskrivs som flack och lättsprungen och består av åtta simsträckor på totalt 2200 meter och åtta löpsträckor på sammanlagt 13 kilometer.

Tävlingens grundare och förgrundsfigur är Lars Frölander, OS-guldmedaljör i simning, som bor i Kungsängen och arbetar som fritidskonsulent på Upplands-Bro kommun.

– Vi är jätteglada över att Sarah och Hanna vill komma hit i år igen och delta. Det är ett kvitto på att vi har ett arrangemang som lockar med både vacker natur och fina tävlingsförutsättningar, säger Lars Frölander.

Är du nöjd med informationen på sidan?