Uppdaterad 07 augusti 2023
Skriv ut

Dags att söka till årets idrottsledarakademi!

Vill du utbilda dig till idrottsledare under ett år, helt kostnadsfritt? I så fall är det dags att söka till Idrottsledarakademin i Upplands-Bro kommun. Senast 3 september behöver ansökan vara inskickad. Utbildningen startar 24 september.

Idrottsledarakademin är en utbildning i ledarskap som ger ungdomar, 14-18 år gamla, både erfarenhet och utbildning i hur man leder andra och vad man bör tänka på i olika situationer. Den ger även deltagarna ett nytt nätverk av vänner i kommunen som också är ledare samt ett diplom och en merit som de kan använda sig av när de söker framtida arbeten.

Akademin pågår under 10 tillfällen från september 2023 till juni 2024 och arrangeras gemensamt av Upplands-Bro kommun och Riksidrottsförbundets lokala utbildningsorganisation, RF-SISU Stockholm. De ungdomar som gick den första omgången gav den betyget 4,6 av 5 möjliga.

I utbildningen ingår inspirerande föreläsare i pedagogik, konflikthantering, kroppsspråk men också studiebesök. Eleverna på den första akademin fick bland annat besöka Sveriges största förening, AIK.

Idrottsledarakademin vill ge möjligheten till alla som vill och är motiverade att utbilda sig till ledare och goda förebilder. Alla är välkomna att söka, oavsett tidigare ledarerfarenheter. Är du inte redan knuten till någon förening men vill bli ledare slussar akademin in dig i lämplig förening och idrott.

Utbildningen är begränsad till 20 platser per år.

Mejla din ansökan senast 3 september till:

idrottsledarakademin@upplands-bro.se eller marie-louise.staby@upplands-bro.se

Det går också bra att ringa på tel 070-760 74 90. Du kan också nominera någon annan som du tycker skulle passa för utbildningen.

Är du nöjd med informationen på sidan?