Uppdaterad 24 augusti 2023
Skriv ut

27 MAR 2023

Kommundirektör Ida Texell kommenterar Försvarsberedningens rapport

Kommuner och regioner har ett stort ansvar för samhället under fredstida kriser och höjd beredskap. Försvarsberedningen, som består av politiker från alla riksdagspartier, har nyligen presenterat en rapport med titeln “Allvarstider”. Rapporten säger att världen förändras och att vissa länder utmanar världsordningen och att Sveriges totalförsvar fortsatt behöver stärkas.

Kommundirektör Ida Texell kommenterar rapporten till tidningen Aktuell Säkerhet i krönikan: Sveriges försvar i allvarliga tider: Försvarsberedningens rapport är till för hela samhället Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

— Nästa steg är att Försvarsberedningens rapport måste leda till handling eftersom den uppmanar och manar till ansvarstagande, skriver Ida.

Upplands-Bro kommun tar sitt ansvar genom att utbilda alla anställda inom civilt försvar. Men ett stärkt totalförsvar kräver fortsatt handlingskraft och tydliga prioriteringar.

— Jag kommer göra mitt yttersta i varje beslut och handling och genom att föregå med modigt ledarskap, avslutar Ida Texell

Läs mer om Försvarsberedningen på regeringens hemsida. Länk till annan webbplats.

Är du nöjd med informationen på sidan?