Uppdaterad 19 juni 2023
Skriv ut

18 JUN 2023

Swedish Security Forum 2023: Kommundirektör Ida Texell deltar på plats

Idag inleds Swedish Security Forum, den 19-20 juni. Kommundirektör Ida Texell från Upplands-Bro kommun deltar på plats

Swedish Security Forum är en årligen återkommande konferens där experter inom europeisk säkerhetsordning samlas för att diskutera aktuella frågor. Årets forum inleds idag med temat ‘Säkerhets- och försvarspolitiska vägval i ett förändrat internationellt landskap’. Deltagare är aktörer från myndigheter, näringslivet och civilsamhället. Bland talarna finns Micael Bydén, Överbefälhavare för Försvarsmakten, Wendy Gilmour, biträdande generalsekreterare för Nato, Charlotte von Essen, chef för Säkerhetspolisen och Henrik Landerholm, nationell säkerhetsrådgivare.

- Genom dialog och diskussion med experter och beslutsfattare kan vi få nya insikter och idéer för att förbättra vår beredskap i kommunen i tider som dessa, säger Ida Texell, Kommundirektör i Uppland-Bro kommun och som deltar på plats.

Idag gav Försvarsberedningen sin rapport till försvarsminister Pål Jonson. Rapporten säger att världen förändras och att vissa länder utmanar världsordningen och att Sveriges totalförsvar fortsatt behöver stärkas. Tidigare i år fattade kommundirektör Ida Texell beslutet att samtliga anställda i Upplands-Bro kommun ska genomgå en utbildning inom civilt försvar. Syftet med utbildningen är att öka kommunens förmåga och att gemensamt kunna bidra till totalförsvaret.

Swedish Security Forum arrangeras av SOFF (Säkerhets- och försvarsföretagen) den 19-20 juni i Bålsta. Konferensen kommer att sändas delvis via webben och vissa sessioner kommer även att sändas direkt på SVT. Du hittar mer information här. Länk till annan webbplats.

Är du nöjd med informationen på sidan?