Uppdaterad 23 maj 2023
Skriv ut

Gott företagsklimat i Upplands-Bro

Företagen i Upplands-Bro tycker att företagsklimatet är mycket bra. Vi är bäst i länet på service och bemötande och klättrar i betyg till fjärde bästa i länet avseende det sammanfattande omdömet enligt Svenskt Näringslivs årliga undersökning om företagsklimatet i Sveriges kommuner.

Varje år rankar Svenskt Näringsliv företagsklimatet i Sveriges 290 kommuner. Hela rankingen presenteras i september men den 23 maj släpptes enkätundersökningen som Svenskt Näringsliv gör bland lokala företag i varje kommun.

Upplands-Bro får ett betyg på 3,81 i det sammanfattande omdömet, vilket är en ökning från förra året och året dessförinnan och vi har med det fjärde bästa betyg i länet. Snittet för Sverige ligger på 3,46.

Undersökningen tar upp flera olika områden och när det kommer till företagarnas omdömen om kommunens upphandling tar vi rejäla kliv upp till 3,18. Vi är därmed en av få kommunen som tar oss över 3. Vi får även väldigt fina betyg för service och bemötande och landar på 3,78, att jämföra med 3,44 från förra året, vilket är bästa i Stockholms län.

– Näringslivet är en viktig del av vår kommun som erbjuder service och arbetstillfällen till våra invånare. Att Upplands-Bro får så högt betyg värmer och visar på att vi värderar företagarna i Upplands-Bro, säger Fredrik Kjos (M), kommunstyrelsens ordförande.

Hela blocket information och dialog ökar och kommunens fina omdömen är ett resultat av lagarbete. Kommunen har under en längre tid satsat på service och bemötande, på upphandling och på samverkan med skolan under det gångna året. Upplands-Bro har bland annat satsat på företagsbesök tillsammans med medarbetare från bland annat samhällsbyggnadskontoret för att lyssna in hur kommunen på bästa sätt kan stötta företagarna i sina verksamheter. Den satsningen har nu visat goda resultat.

Trots att företagen ser en förbättring och ger betyget 3.66 (föregående år 3.41) så ligger högst på önskelistan en minskad brottslighet och ökad trygghet med en ganska tydlig majoritet, som i resten av Stockholm. I år har även politikerna i kommunfullmäktige fått säga sitt och här är man överens, minskad brottslighet och ökad trygghet toppar även där önskelistan.

Se hela resultatet och jämförelser tillbaka i tiden på Svensk Näringslivs hemsida Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Är du nöjd med informationen på sidan?