Uppdaterad 29 maj 2023
Skriv ut

Sommarjobb till alla unga som har sökt

Samtliga ungdomar som har sökt sommarjobb via Upplands-Bro kommun 2023 har erbjudits en plats. Hela 447 unga har tackat ja – några fler än förra året då 440 ungdomar fick sommarjobb.

Förutom att sommarjobb ger en extra inkomst ger det också värdefull arbetslivserfarenhet och möjlighet att lära sig nya saker. 343 av sommarjobben är inom kommunens egna verksamheter, 104 är på lokala företag som är med och bidrar med sommarjobbsplatser till kommunens unga.

– Vi är glada över att kunna erbjuda sommarjobb till alla ungdomar som har sökt. Genom att erbjuda arbete till ungdomar bidrar vi till att öka deras chanser att få jobb senare i livet, samtidigt som det ger en meningsfull sysselsättning under sommarlovet, säger Fredrik Kjos, kommunstyrelsens ordförande i Upplands-Bro kommun.

Kommunen har gjort ansökningsprocessen så enkel som möjligt genom att erbjuda en digital tjänst. Sommarjobben som erbjuds i Upplands-Bro kommun är inom olika områden såsom vård och omsorg, parkskötsel, bibliotek och administration.

– Vi vill ge ungdomar möjligheten att prova på olika yrken och uppmuntra dem att fortsätta att utveckla sina färdigheter. Det är också en chans för oss som kommun att hitta framtida medarbetare", säger Ida Texell, kommundirektör i Upplands-Bro kommun.


Är du nöjd med informationen på sidan?