Uppdaterad 05 maj 2023
Skriv ut

Upplands-Bro swimrun har öppnat för anmälningar

Förra årets succé, Upplands-Bro swimrun, är tillbaka och redan nu går det att anmäla sig till loppet. Den 9 september avgörs tävlingen, där deltagarna ska ta sig från Marina föreningshuset i Kungsängen till målgången i Stjärnparken i Bro centrum.

Upplands-Bro swimrun hade premiär förra året och fick mycket positiv återkoppling från deltagarna. Nu anordnas tävlingen för andra gången med Upplands-Bro Simsällskap och Tibble Sjöscoutkår som arrangörer. Upplands-Bro kommun stöttar med delfinansiering och expertis.

Loppet är cirka 15 kilometer och som namnet antyder handlar det om både simning och löpning. Sträckningen går genom vacker natur med simning i fyra olika sjöar: Mälaren, Lillsjön, Örnässjön och Lejondalssjön. Banan beskrivs som flack och lättsprungen och består av åtta simsträckor på totalt 2200 meter och åtta löpsträckor på sammanlagt 13 kilometer.

Tävlingens grundare och förgrundsfigur är Lars Frölander, OS-guldmedaljör i simning, som bor i Kungsängen och arbetar som fritidskonsulent på Upplands-Bro kommun.

– Jag ser verkligen fram emot årets upplaga. Premiären 2022 var ju ett test på hur allt fungerade. Nu gör vi arrangemanget ännu bättre och hoppas på fler deltagare, säger Lars Frölander.

Är du nöjd med informationen på sidan?