Uppdaterad 24 augusti 2023
Skriv ut

Boka in Kungsdagen och Brodagen redan nu!

Här kommer ett glatt besked till alla Upplands-Brobor! Det blir sensommarfester i både Kungsängen och Bro även i år. Kungsdagen, som tidigare hette Kungsfesten, är den 26 augusti. Brodagen, tidigare Fest i byn, arrangeras den 9 september. Lägg in datumen kalendern redan nu!

Sensommarfesterna, som arrangeras av kommunen, har blivit ett uppskattat inslag som många saknade när de fick ställas in under corona-pandemin. Förra året var festligheterna tillbaka, och präglades då av valrörelsen. I år blir temat mer öppet.

På Kungsdagen blir det marknad med försäljning och utställare, ansiktsmålning, dansuppvisningar, besök av polis och räddningstjänst och en massa uppträdanden på scenen. Allt samlat i Kungsängens centrum.

Brodagen bjuder också på en mängd aktiviteter. Clowner utan gränser, trollkarl, ponnyridning, brädspelsturnering, aktivitetsområde med bland annat uppblåsbar hinderbana och hoppborg, MTB Freestyle Show (uppvisning av världscupcyklister inom freestyle MTB) och mycket mer. Dessutom är succén med Upplands-Bro Swimrun tillbaka. Den tävlingen genomförs samma dag som Brodagen. Läs mer om swimrun via länken längre ned på sidan.

Varmt välkomna till folkfesterna i Kungsängen och Bro!

Är du nöjd med informationen på sidan?