Uppdaterad 29 maj 2023
Skriv ut

Här är de nominerade till årets hållbara företag 2023

Kommunen delar årligen ut pris till ett företag som arbetar för en hållbar tillväxt och som har bidragit till att göra Upplands-Bro till en bättre kommun att bo och verka i. Här kan du läsa om de nominerade företagen. Vinnaren utses på Näringslivsfestenden 22 april.

Fotocollage på de tre företag som är nominerade

Från vänster: Anna Lauritsen Tesch och Henrik Tesch, Kvarnnibble gård, Robert Modrusan, Björn Schenholm och Per Jutner, Abentor Innovation, Moslim Akill Ali och Homa Khosrawi, Guldjobbet

Nominerade till årets hållbara företag 2023 är:

Kvarnnibble Gård

På Kvarnnibble gård drivs allt med ett stort engagemang och hjärta. Kvarnibble gård har fokus på hållbarhet och närproducerat på alla varor som de säljer i gårdsbutiken. Kvarnnibble bidrar också till att stärka platsen Upplands-Bro med deras 10.000 besökare om året och ett aktivt engagemang såsom i att ta emot feriearbetare, lantbruksskola för barn och ungdomar på sommaren, samt att vara med att belysa vikten av den lokala livsmedelsförsörjningen. De återvinner regnvatten i sin damm som sedan bevattnar växthus och de använder solceller som står för 1/3 av energiförbrukningen.

Abentor Innovation

Abentor Innovation erbjuder energioptimering av fastighetsbestånd på djupet som ger både ekologiska, sociala och ekonomiska vinster. De strävar alltid efter att tillgängliggöra sina lösningar för så många användare som möjligt, för att fler ska kunna gå en hållbar utveckling till mötes.

Genom en investering i grön teknik och AI -styrning samt en effektiv uppföljning gör de det enklare för fastighetsägare att ta kontroll över energianvändningen. I deras plattform samlas kraftfulla innovationer som är konstruerade för positiva resultat.

Guldjobbet

Med ett stort engagemang för målgruppen arbetslösa i kommunen, har man inte bara hittat ett arbete, utan en meningsfull vardag och hållbar arbetsplats. Guldjobbet är med och bidrar till minskandet av segregationen genom att fler medborgare blir självförsörjande samt minskar arbetslösheten i kommunen. Guldjobbet ger det lilla extra till sina deltagare och skapar en känsla av samhörighet och delaktighet i samhället.

Är du nöjd med informationen på sidan?