Uppdaterad 06 april 2023
Skriv ut

Upplands-Bro kommun ökar i andelen behöriga lärare

I Lärarkollen redovisar förbundet Sveriges Lärare hur stor andel av lärarna som är behöriga i samtliga Sveriges kommuner och län. Upplands-Bro kommun ökar i andelen behöriga lärare.

Varje år släpps Lärarkollen av förbundet Sveriges Lärare. Där framgår det hur stor andel behöriga lärare som arbetar i Sveriges alla kommuner och län. Upplands-Bro kommun har klättrat från förra året och har nu 67,6% behöriga lärare, en ökning med 1,5%.

– Det är naturligtvis glädjande att vi går åt rätt håll i synnerhet när de flesta andra kommuner går åt ett annat håll. Jag är dock inte nöjd eftersom andelen behöriga lärare ännu är allt för låg. Frågan måste fortsatt prioriteras, säger Fredrik Nordvall, utbildningschef.

– Alliansen har lyft denna fråga och sedan två år tillbaka har vi ett mål och indikator för att följa utvecklingen av andelen behöriga lärare i våra skolor. Frågan har inte varit prioriterad av tidigare styre. Våra förväntningar är att skolorna fortsätter att arbeta aktivt med denna viktiga fråga, säger Paul Gustafsson (M), ordförande i utbildningsnämnden.

Läs hela rapporten här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Är du nöjd med informationen på sidan?