Uppdaterad 08 mars 2023
Skriv ut

Särskolans mosaikkonst invigs på Ekhammarskolan

På tisdag, 14 mars klockan 10, invigs ett mosaikkonstverk på Ekhammarskolan i Kungsängen, skapat av särskolan. Invigningen är öppen för alla.

Konstverket sitter på bottenvåningen vid den södra ingången till Ekhammarskolans scen och matsal. Där pryder det en vägg och möter alla elever, lärare och besökare som kommer in från den stora parkeringen.

Mosaikprojektet är ett samarbete mellan särskolan på Ekhammarskolan, Kulturscen, Skapande skola, servicegruppen och konstnären Raul Leon Alvarez. Och själva konstverket är skapat av återvunnet material som kommer ifrån olika hem i kommunen.

Invigningstalare är Paul Gustavsson (M), ordförande i utbildningsnämnden, Mattias Peterson Ersoy (C), ordförande i kultur- och fritidsnämnden, Fredrik Nordvall, utbildningschef Upplands-Bro kommun och Hannah Rydstedt Nencioni, kultur- och fritidschef i Upplands-Bro kommun.

För den som inte kan vara med på plats så livesänds invigningen på facebook.com/KulturUpplandsBro Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Är du nöjd med informationen på sidan?