Uppdaterad 27 februari 2023
Skriv ut

Natasha vann Funkisfestivalen!

I lördags avgjordes Funkisfestivalen 2023 i Upplands-Bro kommun och årets vinnare heter Natasha. Hennes fantasifulla dans charmade både publiken och juryn.

Kvinna med blommor i famnen.

Natasha, årets vinnare av Funkisfestivalen i Upplands-Bro.

– Det är en av de lyckligaste stunderna i mitt liv. Jag har tränat supermycket till den här tävlingen, säger Natasha.

Det var i det närmaste fullsatt med publik framför Ekhammarscenen där tävlingen genomfördes med 13 artister, uppträdande av dansskolan Dancing Queens och gästartisten Jonathan Stribrant som vann Nacka kommuns funkisfestival i år.

Men den här kvällen var det ingen som kunde slå 29-åriga Natasha, som berättar att hon älskar konst, klassisk musik och att resa, 2014 började hon dansa och sedan dess har intresset bara vuxit.

– Natasha är helt självlärd. Hon tittar på musikvideor på Youtube och lär sig sina moves på det sättet, berättar hennes pappa Gopal.

Natasha blev en publikfavorit redan förra året när hon kom tvåa, och en del känner också igen henne från utställningen "Här är vi" som hade vernissage i september och som nu går att se på Torget 4 i Kungsängen. Läs om utställningen. Öppnas i nytt fönster.

Nu väntar funkisfestivalens semifinal den 26 - 27 april på Nalen i Stockholm.
– Jag ska träna ännu mer till den, lovar Natasha.

Vi gratulerar årets vinnare och önskar ett stort lycka till i semifinalen!

Se årets funkisfestival på film!

Fler pristagare under kvällen

Bästa koreografi

Artist nummer 13: Mattias

Bästa scennärvaro

Artist nummer 12: Derun

Bästa scenkläder

Artist nummer 4: Natasha

Om Funkisfestivalen 2023

Så går tävlingen till

Evenemanget arrangeras av Upplands-Bro kommun. I årets deltävling av Funkisfestivalen som hölls på Ekhammarscenen lördagen den 25 februari deltog 13 artister. Juryns röster tillsammans med över 500 tittarröster gav slutresultatet. Vinnaren av deltävlingen går till semifinal som avgörs den 25 - 26 april på Nalen i Stockholm. Riksfinalen är den 19 juni på Waterfront i Stockholm. Intresset för tävlingen sträcker sig även långt utanför Sveriges gränser. Evenemanget i Upplands-Bros sociala kanaler har till exempel följts av tittare i bland annat Australien, USA, Kanada, Indien och Nederländerna.

Bakgrund

Grundad av Funkisglädje

Funkisfestivalen är Sveriges största musiktävling för personer över 15 år med kognitiv eller neuropsykiatrisk funktionsnedsättning inom LSS (Lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade). Det är ett årligt evenemang som anordnas sedan 2011.

Är du nöjd med informationen på sidan?