Uppdaterad 29 maj 2023
Skriv ut

Kommunen medlem i det banbrytande projektet Samverket

Upplands-Bro kommun har valt att bli medlem i det nyskapande projektet Samverket som är en gemensam plats för kreativt och innovativt nytänkande inom offentlig sektor.

Kollage med Ida Texell och ett mötesrum

Samverket är platsen för det oväntade mötet där nya samverkansformer skapas mellan olika aktörer inom offentlig sektor och där den kollektiva intelligensen stärks. Det är en plats där vi som kommun både kan inspireras, men också inspirera andra. Samverket syftar till att stärka innovationskraften mellan myndigheter, medborgare och näringslivet.

– För mig är det viktigt med mod, ledarskap, kreativitet, innovation och nyfikenhet som grundlägger utveckling av vårt samhällsuppdrag. Är vi inte nyfikna och vill lära både av dem vi är till för men även inspireras av goda exempel från andra kommer vi inte klara att leverera till våra medmänniskor, säger Ida Texell, kommundirektör.

Målet med projektet är att utforska och skapa ett nationellt koncept för coworking för myndigheter och annan offentlig verksamhet, både som en fysisk arena, en community för nätverkande och kontakter, och som en digital plattform.

Upplands-Bro kommun är en av ett 40-tal andra offentliga organisationer och myndighet som är medlemmar.

– Styrkan med Samverket är att det är en neutral plats där medlemmarna inte är låsta i processer och titlar. Det är en plats för utbildning, kontaktskapande och där vi kan bygga broar, säger Niklas Huss som sitter i projektledningen för Samverket.

Läs mer på Samverkets webbplats Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Är du nöjd med informationen på sidan?