Uppdaterad 29 maj 2023
Skriv ut

Startskott för utbildning för förtroendevalda

Kommunen har tagit fram ett omfattande utbildningsprogram för förtroendevalda och onsdag 8 februari gick startskottet. Utöver kommunen medverkar även Sveriges kommuner och regioner (SKR), experter och utbildare. Flera av kommunens verksamheter bidrar för att göra kurstillfällena till en givande och positiv upplevelse.

Kollage. Kommunhuset. En ordförandeklubba. En kvinna.

Övre: Kommundirektör Ida Texell. Nedre: Angela Devinegård, köks- och restaurangansvarig på Ekhammarskolan, som välkomnade deltagarna till lunchen.

Ingen innehållsförteckning finns

Utbildningen hölls under onsdagen på Ekhammarscenen i Kungsängen. Kommunledningskontoret ansvarade för utbildningen i samarbete med kultur- och fritidskontoret. Till lunch välkomnades politiker och tjänstepersoner av personalen i Ekhammarskolans matsal och bjöds på lunch som tillagats på plats.

– Detta är vår styrka inom offentlig sektor och här i Upplands-Bro kommun. När vi arbetar tillsammans mot ett gemensamt mål så når vi goda resultat, precis som det ska vara. I vår omfattande satsning för att ge våra förtroendevalda förutsättningar för att kunna sköta sina uppdrag på bästa sätt, så är god service och professionellt bemötande centralt och det har alla inblandade bidragit till att leverera idag, säger Ida Texell, kommundirektör.

Dagens utbildningsblock är ett av flera som erbjuds politikerna under året, berättar Sara Lauri, administrativ chef.

– Vi erbjuder utbildningar i början av varje mandatperiod. Det är viktig kunskap för dem som är nya politiker och för dem som har erfarenhet sedan tidigare är det bra repetition. Det handlar om att ge rätt verktyg till dem som ska fatta viktiga demokratiska beslut, säger hon.

Utbildningar för förtroendevalda

Är du nöjd med informationen på sidan?