Uppdaterad 16 februari 2023
Skriv ut

Hemester eller långväga besökare – så turistar du i Upplands-Bro 2023

Upplands-Bro kommun och det lokala näringslivet arbetar tillsammans med att utveckla Upplands-Bro som besöksdestination. På webbsidan visitupplandsbro.com samlas upplevelser, restauranger, evenemang och mer därtill – bra tips både för dig som är här på besök och för dig som bor i kommunen.

Strand med brygga

Ingen innehållsförteckning finns

Under pandemin tog kommunen i samarbete med Företagarna initiativet till att arrangera möten med besöksnäringen i Upplands Bro kommun. Något som var efterfrågat, då många verksamheter drabbades hårt när samhället stängde ner. Initiativet ledde till att föreningen Visit Upplands-Bro startades.

– Genom Visit Upplands-Bro arbetar vi inom näringslivet tillsammans med kommunen med syfte att utveckla den lokala besöksnäringen, säger Emil Almberg, ordförande i föreningen.

En man i kavaj

Emil Almberg, ordförande Visit Upplands-Bro

På Visit Upplands-Bros hemsida kan den som är intresserad av att uppleva kommunen få tips om aktiviteter, boende, restauranger, shopping, och evenemang.

– Förutom att stärka besöksnäringen i Upplands-Bro vill vi ge invånarna ett lyft på evenemangssidan. Här finns mängder med aktiviteter, butiker och verksamheter, vilket betyder att man inte behöver åka långt för trevliga upplevelser – det vill vi att fler tar vara på, säger Emil Almberg.

Under året genomförs flera evenemang av medlemmarna i Visit Upplands-Bro.

– Ett av de evenemang som vi kommer satsa på är matfestivalen Smaka På Upplands-Bro. Den går av stapeln 19 augusti, alltså veckan innan skolorna börjar efter sommarlovet. Här kommer vi både få se, uppleva och smaka på produkter från verksamheter som finns i kommunen, säger Emil Almberg.

Exempel på evenemang under 2023

April/maj

Vårmarknad, Stationshuset i Bro

Juni

Nationaldagsfika på Ekeby

Juli

Vandring Rösaring med omnejd, Ekeby, Ålbrunna

Augusti

Trädgårdsrunda Matfestival, Stationshuset i Bro

Oktober

Höstmarknad Säbyholm

December

Tomten i skogen, Kvarnnibble Julmarknad, Stationshuset i Bro

Om Visit Upplands-Bro

Visit Upplands Bro har idag drygt 40 medlemsföretag. Hemsida: www.visitupplandsbro.com Facebook: visitupplandsbro Instagram: @visitupplandsbro

Är du nöjd med informationen på sidan?