Uppdaterad 29 maj 2023
Skriv ut

Kommunen satsar på samarbete för att förenkla för företagare

Idag går startskottet för 50 företagsbesök på två veckor. Det är näringslivsenheten som tillsammans med samhällsbyggnadskontoret gör gemensam sak för att serva företagarna i kommunen.

Bild på fyra personer som ler mot kameran

Från vänster: Joacim Forsström Skeppar, Fresenius Kabi, Emma Ifverberg, Fresenius Kabi, Katarina Barter, Upplands-Bro kommun och Hanna Karlsson, Upplands-Bro kommun

För näringslivsenheten är företagsbesök en naturlig del av arbetet, men för samhällsbyggnadskontoret är det något nytt då deras besök vanligtvis berör tillsynsärenden. Under dessa besök undersöks hur man trivs att vara företagare i Upplands-Bro kommun, vad man har för framtidsplaner, men också hur man upplever kontakten med kommunen. Under besöken får företagarna även svara på ett antal frågor och svaren analyseras därefter. Utifrån besöken identifieras utvecklingsområden för ett förbättrat företagsklimat och utökad service. Det ska vara lätt att driva företag i Upplands-Bro kommun.

Ett av dagens besök gick till Fresenius Kabi tillsammans med näringslivschefen Katarina Barter och samhällsbyggnadskontorets Hanna Karlsson.

– Den här typen av besök som kan hjälpa oss framåt uppskattar vi verkligen, säger Joacim Forsström Skeppar från Fresenius Kabi.

Första besöksveckan hålls i februari och den andra i mars.

Är du nöjd med informationen på sidan?