Uppdaterad 29 maj 2023
Skriv ut

Se bordtennis på högsta nivå i helgen

I helgen, 7 - 8 januari, finns det bra möjligheter att se några av de bästa bordtennisspelarna i Sverige. Då avgörs slutspelet för bordtennisturneringen Sweden Tour Finals 2023 i Kungshallen, Kungsängen. Och det är fri entré till tävlingarna.

Två bordtennisspelare spelar pingis

I helgen avgörs Sweden Tour Finals 2023 i Upplands-Bro med Sveriges bästa bordtennisspelare. Bilden är från invigningen av Kungshallen, september 2020, när bordtennislegenden Jan-Ove Waldner mötte Anthony Tran i en uppvisningsmatch.

– Vi är väldigt stolta över att ha fått det här arrangörskapet. Det är tredje gången Sweden tour finals avgörs, men det är första gången för oss i Kungsängen, säger Per Rosin från Tibble-Kungsängen BTK som håller i arrangemanget tillsammans med Stockholms bordtennisförbund.

Förutom den svenska senioreliten så kommer även de bästa spelarna i U20-klassen, dvs de som är födda år 2002 eller senare. Men publiken får även se spelare med landslagsmeriter från andra länder, bland annat Norge, Ukraina, Kina och Japan, som annars spelar i de nordiska bordtennisligorna. En av de stora stjärnorna är Hanna Haponova, som flydde från Ukraina i samband Rysslands invasion, men som nu bor i Sverige.

– Att få en tävling av den här kalibern till Upplands-Bro kommun och Kungshallen betyder mycket för oss. Vi hoppas att fler får upp ögonen för sporten så att vi kan välkomna nya medlemmar. Med de fina förutsättningar vi har skulle det också vara roligt att få hålla i landslagsläger i framtiden, det hoppas vi på, avslutar Per Rosin.

Sweden Tour Finals 2023

Vad?

Slutspel i turnering med Sveriges bästa bordtennisspelare

Var?

Kungshallen i Kungsängen

När?

7 - 8 januari, lördag kl 11 - 17.30, söndag start kl 10.

Entréavgift?

Fritt inträde!

Är du nöjd med informationen på sidan?