Uppdaterad 30 november 2022
Skriv ut

Nu öppnar Lillsjö friluftsgård

Efter förseningar på grund av vattenläckor i samband med bygget är nu äntligen Lillsjö friluftsgård öppen för allmänheten. Här finns värmestuga, omklädningsrum samt en bokningsbar möteslokal för föreningar och företag. I januari 2023 öppnar även kaféet för gäster.

Flygbild över en röd tegelbyggnad omgiven av snö.

Lillsjö friluftsgård, som ligger på Lillsjö badplats i Kungsängen, invigdes formellt i augusti 2022. Men på grund av vattenläckor i byggets slutskede öppnar den först nu för allmänheten.

Kring gården finns, förutom den populära badstranden, motionsspår, frisbeegolfbana, en parkourdel, en yogaplattform samt en nybyggd lekplats – en uppsjö av möjligheter till motion och rekreation.

Dessutom är platsen uppkopplad mot kommunens webb så att du redan före ditt besök kan se hur många lediga parkeringsplatser som finns, antal kajaker i uthyrningen eller om det är mycket folk på stranden, i motionsspåren och på frisbeegolfbanan.

Öppet varje dag

I friluftsgården finns nu tillgång till värmestuga, omklädningsrum och rullstolsanpassad WC. Här finns även en möteslokal som föreningar och företag kan boka.

Friluftsgården kommer att vara öppen måndag till söndag klockan 10:00-16:00 under oktober-april. Under sommarmånaderna är det längre öppettider.

I januari 2023 planeras öppningen av kafét, som kommer att drivas av Petjos, som även har kafé och bageri i Kungsängens centrum.

Är du nöjd med informationen på sidan?