Uppdaterad 15 december 2022
Skriv ut

Fototävling – din bild kan pryda Bro centrum!

Gillar du att fotografera din omgivning? Har du tagit fina bilder i och kring Bro? Nu kan du delta i en fototävling där vinnarbilderna sätts upp i Bro Centrum. Tävlingen arrangeras av Upplands-Bro kommun i samarbete med Bro Utveckling.

På baksidan av Bro Centrum, som vetter mot simhallen och Broskolan, finns idag svartmålade fönster och dörrar. De svartmålade ytorna kommer snart vara ett minne blott.

– Många människor går förbi denna baksida och tycker att det ser tråkigt ut med de igensatta fönstren. Därför har vi bestämt oss för att fylla den med liv i form av fotografier, säger Rasmus Vanagand, verksamhetsledare för Bro Utveckling.

Upplands-Bro kommun och Bro Utveckling går ihop i ett projekt för att ersätta de tomma ytorna med fotografier och hoppas på att några av de fotografiintresserade kommuninvånarna vill bidra med bilder. Därför utlyses en tävling där allmänheten i kommunen bjuds in att skicka sina bidrag.

– Vi vänder oss till alla som fotograferar sin omgivning. Det kan handla om att du går ut med systemkameran och fotograferar som hobby eller bara att du tar en fin bild med mobilen när du tar en promenad eller väntar på bussen, säger Amina Ahmed Ibrahim, delprojektledare för Omdaning Bro.

Fototävling: Bro 365

Temat för fototävlingen är ”Bro 365” och handlar om att visa Bro ur olika perspektiv; landsbygden, småstaden och den vackra naturen. Det handlar också om årstiderna som skapar olika landskap i Bro.

Vinnare kommer utses inom följande kategorier:

  • Bästa vårbild
  • Bästa sommarbild
  • Bästa höstbild
  • Bästa vinterbild
  • Bästa naturbild
  • Bästa bild på Bro Centrum
  • Bästa bild som anknyter till Bros historia

Så skickar du in ditt bidrag

Tävlingen är öppen för allmänheten. Som deltagare i tävlingen kan du skicka in en eller flera bilder. Du kan dock endast skicka in ett bidrag per kategori, alltså totalt sju bilder. Skicka bilderna till omdaning@upplands-bro.se senast den 9 januari. Genom att skicka in ditt bidrag går du med på tävlingsvillkoret att Upplands-Bro kommun och Bro Utveckling har fri rätt att publicera vinnande bilder i tryck och digitalt tillsammans med upphovsmannens namn. Om du skickar flera högupplösta bilder kan du använda dig av någon av de digitala gratistjänsterna som finns för att skicka stora filer.

Är du nöjd med informationen på sidan?