Uppdaterad 31 oktober 2022
Skriv ut

Konstutställning på äldreboendet Norrgården, välkommen!

Fredag 4 november bjuder Norrgårdens vård- och omsorgboende in till vernissage. Utställningen består av målningar som ger en inblick i en färgsprakande värld full av livskraft och hopp. Välkommen!

Kollage med tre olika målningar.

På Norrgårdens vård- och omsorgsboende i Bro bor knappt femtio äldre män och kvinnor. Många av dem lever med demens och behöver dagligt stöd. Förutom den vardagliga omsorgen pågår en rad trivselskapande aktiviteter som trädgårdsskötsel, högläsning och gymnastik.

Utöver det jobbar personalen på Norrgården målmedvetet med att ge förutsättningar för de boende att skapa sin egen konst.

– Konst är en del av vår profil och även om man har demens går det att måla vackra tavlor, säger Safa Khemiri som är enhetschef på Norrgården.

Den skapande verksamheten är schemalagd till en gång per vecka men enligt undersköterskan Bernaz Hama händer det ganska ofta att penslar och färger plockas fram. Bernaz är en av två medarbetare med titeln ”konstombud” vilket betyder att de ansvarar för att de boende får tid och tillgång till konstnärsmaterial.

Konstombudet ger också vägledning, vilket ibland kan behövas då demens inte bara påverkar minnet utan också kan begränsa uthålligheten som krävs för att en tavla ska bli färdig.

– Jag brukar alltid säga att vi dekorerar livet med färger. Ger man bara de boende kärlek så kan de jättemycket fortfarande, berättar Bernaz Hama.

Välkommen till vernissage

När: Fredag 4 november klockan 14.30 –16.30

Var: Norrgårdsvägen 13, Bro

Hur: Anmäl dig

Till vernissaget krävs ingen föranmälan, det är bara att komma! Vill du se utställningen en annan dag så finns möjligheten fram till 11 november, men du behöver boka tid för att inte störa pågående verksamhet. För visning, mejla först enhetschef Sara Khemiri på adressen nedan.

Är du nöjd med informationen på sidan?