Uppdaterad 07 november 2022
Skriv ut

Höstlov med ljud på schemat

På måndagen drog höstlovsprogrammet i gång på allvar i Upplands-Bro kommun. Här finns mängder med aktiviteter för barn och unga att välja på, allt från författarbesök, programmering och konstskola till bågskytte. En av nyheterna i programmet är ljudskapande med surfplattor som sedan används till att göra musik.

En man och pojke vid en iPad

Junior Adom visar sjuårige Igor hur man kan använda olika ljud för att skapa musik.

Inne i Brohuset står ungdomsproducenten Junior Adom på knä vid ett bord med flera barn runt om. På bordet ligger en surfplatta där han visar hur man kan spela in olika ljud, så kallad sampling, som sedan används för att skapa musik. En av de nyfikna är sjuårige Igor.


– Det var jättekul att få testa! Jag härmade en robot! Det spelades in och sedan gjorde vi en låt med det, berättar han efteråt.

I Brohuset finns en musikstudio som är flitigt använd, inte minst vid olika lov under året, men att gå ut utanför studion och fånga in ljud som sedan kan bidra till musikskapande, eller spännande ljudillustrationer till filmproduktion, är ett nytt grepp på årets höstlov för att utmana kreativiteten.

– Vi vänder oss till barn 6 - 12 år gamla, och det fina är att det inte krävs några förkunskaper eller någon föranmälan för att vara med, säger Andrés Sierra Martinez, verksamhetsutvecklare på kultur- och fritidskontoret.

Delta i ljudskapandet i Brohuset

Tisdag 1 nov kl 10 - 12, 13 -15. För barn 6 - 9 år gamla.

Onsdag 2 nov - torsdag 3 nov kl 10 - 12, 13 -15. För barn 10 - 12 år gamla.

Är du nöjd med informationen på sidan?