Uppdaterad 07 november 2022
Skriv ut

Nominera din förening till Årets jämställdhetsbonus

Sedan 2019 delar kommunen ut en jämställdhetsbonus på 15 000 kronor till en förening i Upplands-Bro som aktivt jobbar med att öka jämställdheten och arbetar för att inkludera alla. Du kan snabbt nominera föreningen som är värd sin bonus via kommunens e-tjänster. Sista nomineringsdag är söndag 6 november.

Jämställt kämpande för F10/11 på Bro IKs fotbollsskola, på Bro IP juni 2022. Foto: Nils Tener

Kultur- och fritidsnämnden i Upplands-Bro har beslutat att även under 2022 dela ut en jämställdhetsbonus på 15 000 kronor till en eller flera föreningar som under året aktivt har jobbat med jämställdhet. För att få priset måste föreningen haft ett förhållningssätt där alla medlemmar deltar på lika villkor. Föreningsverksamheten bör alltså ligga i linje med riksidrottsförbundets värdegrund, FN:s barnkonvention och deras konvention om mänskliga rättigheter.

Vilken förening tycker du ska nomineras i år?

Förra året tilldelades Bro IK jämställdhetsbonusen för projekten Brotjejernas fotboll och Ungt ledarskap. Det ena projektet fokuserade på att värva fler unga flickor till rörelse och att stärka dem som individer genom träning varvat med värderingsövningar, studiebesök och samtal med äldre förebilder. Ungt ledarskap handlar om att låta barn och ungdomar vara delaktiga i föreningens arbete tillsammans med de vuxna. Genom detta fick såväl pojkar som flickor bidra till utvecklingen av föreningen och samtidigt chansen att i tidig ålder prova på ledarskap.

Så nominerar du en förening

Via vår e-tjänst kan nominera föreningen som har gjort en extra insats för jämställdhet under 2022. I nomineringen ska föreningens fullständiga namn anges samt en motivering. Har du motiveringen klar tar det bara någon minut att skicka en din nominering. Gör det senast söndag 6 november.

Är du nöjd med informationen på sidan?