Uppdaterad 24 oktober 2022
Skriv ut

Gymmix får utmärkelsen Årets Upplands-Broförening 2022

Årets förening i Upplands-Bro kommun heter Gymmix. Det blev klart på kultur- och fritidsnämndens möte 4 oktober. Priset, som instiftades 2021, delas ut till den förening som gör en värdefull insats för föreningslivet i kommunen.

Utdelning av pris till årets Upplands-Broförening.

Man och kvinna bredvid varandra med pris check och blommor i famnen

Kultur- och fritidsnämndens ordförande Mattias Peterson Ersoy (C) bredvid Helena Battersby, ordförande för Gymmix i Upplands-Bro kommun.

– Jag är djupt tacksam och rörd över den här utmärkelsen, sade Helena Battersby, ordförande för Gymmix i Upplands-Bro, när hon tog emot priset på 15 000 kronor i anslutning till nämndens möte.

Den ideella föreningen bedriver gruppträning på olika platser i Kungsängen för i princip alla åldrar och har i dagsläget ca 20 pass per vecka. Allt från promenader och balansträning för äldre till spinning, styrkepass, skivstångspass, yoga och pass för familjer med små barn.
– Vårt motto är bra träning nära dig, och till ett överkomligt pris. Förutom att vår verksamhet förebygger hjärt- och kärlsjukdomar och artros visar ju all forskning att det ökar välmåendet, både fysiskt och mentalt, säger Helena Battersby.

11 nomineringar, fördelat på 7 föreningar, hade inkommit till nämnden. Valet föll till sist på Gymmix.
– Det är en mycket välförtjänt pristagare. Gymmix gör en enastående insats med att aktivera människor i alla åldrar, inte bara i vår kommun utan i hela Sverige, säger kultur- och fritidsnämndens ordförande Mattias Peterson Ersoy (C), som delade ut priset.

– Årets Upplands-Broförening är ett viktigt pris för att uppmärksamma goda prestationer och lyfta fram föreningslivets viktiga verksamhet, säger Hannah Rydstedt Nencioni, kultur- och fritidschef i Upplands-Bro kommun.

Utdrag ur nämndens motivering

"Gymmix Upplands-Bro visar på ett starkt engagemang för ett liv i rörelse utifrån var och ens egen förmåga. Föreningen bidrar med både rörelse och gemenskap i en tid där ensamhet och stillasittande ökar. Gymmix i Upplands-Bro kommun har en bred variation av gruppträning som vänder sig till alla från 11 år och uppåt, oavsett kön, träningsnivå eller funktionshinder. Föreningen har funnits i kommunen sedan 1959, då under namnet "Kungsängens gymnastikförening. Förutom veckovisa ordinarie träningspass anordnar föreningen specialevents med "mixpass" och insamling till olika hjälp- och stödorganisationer såsom Cancerfonden och UNHCR (United Nations High Commissioner for Refugees) och deras hjälparbete i Ukraina."

Är du nöjd med informationen på sidan?