Uppdaterad 24 oktober 2022
Skriv ut

Stort utbud på fritidsmässa för funktionsnedsatta

I helgen anordnades årets stora fritidsmässa för personer med funktionsnedsättning - Min fritid.
Täby kommun stod som arrangör med Upplands-Bro kommun som en av de medansvariga.

Fordon med två kvinnor framför

Upplands-Bro kommun fanns på plats med kommunbussen och käpphästar.

De åtta kommuner i Stockholms norra region som står bakom mässan vänder sig framför allt till personer som har allt från en lättare funktionsnedsättning till större rörelsebegränsning. Men också till deras anhöriga och assistenter.
– Det är viktigt att visa bredden av aktiviteter och att det finns flera sporter att välja på. Och att samla det på det här sättet ger ju besökarna en fantastisk möjlighet att pröva och på ett lätt sätt uppleva något man är nyfiken på, säger Hannah Rydstedt Nencioni, kultur- och fritidschef i Upplands-Bro kommun.
– Det är tack vare alla föreningar från kommunerna som det blir ett så stort utbud. Alla idrotter finns ju inte i alla kommuner, så då hjälps vi åt att samla allt på mässan på det här sättet, säger Helena Hjellström, Fritidskonsulent på Upplands-Bro kommun.

Min fritid

Mässan genomförs årligen med olika kommuner som arrangör. I år var det Täby kommun som höll i mässan 24 september på kommunhuset i Täby och i Tibblehallen i Täby kommun. De sju övriga kommunerna var Danderyd, Stockholms Stad, Järfälla, Sigtuna, Sollentuna, Vallentuna och Upplands-Bro.

Är du nöjd med informationen på sidan?