Uppdaterad 24 oktober 2022
Skriv ut

Unika möten speglas i ny fotoutställning

Tisdag 13 september klockan 17.00 öppnar konsthallen i Kungsängen dörrarna till en ny fotoutställning med namnet Här är vi. I sex fotografier får vi möta tolv Upplands-Brobor som delar med sig av sina liv, sina berättelser och drömmar.

"Här är vi" tar fasta på mötet mellan två människor som med olika erfarenheter av livet, men också gemensamma intressen, nyfiket lär känna varandra. På bilderna porträtteras seniorer samt yngre personer varav flera med funktionsvariation.

– Den här utställningen lyfter fram grupper i samhället som annars sällan får utrymme. Vi får ta del av deltagarnas historia ur deras eget perspektiv. I kulturen och konsten finns plats för alla människor och detta är ett fint exempel på det, säger Mattias Peterson Ersoy (C), ordförande i kultur- och fritidsnämnden.

Utställningen är producerad av Upplands-Bro kommun där flera av kommunens verksamheter varit delaktiga.

– Det har varit en fantastisk upplevelse att se utställningen växa fram och en förmån att få jobba med alla i projektet. ”Här är vi” har skapats gemensamt av invånare och medarbetare i kommunen, säger Eva Falk, utställningsansvarig och verksamhetsutvecklare på kultur- och fritidskontoret.

Här är vi

Invigningen är tisdag 13 september klockan 17.00 i Kungsängens konsthall. Kultur- och fritidsnämndens ordförande Mattias Peterson Ersoy invigningstalar tillsammans med Hannah Rydstedt Nencioni, kultur- och fritidschef. Utställningen pågår 13 september - 4 oktober och är producerad av Upplands-Bro kommun.

Är du nöjd med informationen på sidan?