Uppdaterad 18 september 2023
Skriv ut

Nytt medborgarlöfte antaget – fokus på trygghet och samverkan

Trygghetsskapande och brottsförebyggande arbete är fokus i det medborgarlöfte som antogs i kommunstyrelsens trygghetsutskott 9 september 2022. Medborgarlöftet bygger på ett samarbete med Polisen och Upplands-Bro kommun.

En man, en kvinna.

Fredrik Kjos (M), kommunstyrelsens orförande och Ida Texell, kommundirektör.

Medborgarlöftet syftar till att öka tryggheten, förebygga brott och öka invånarnas och närsamhällets delaktighet i det brottsförebyggande och trygghetsskapande arbetet.

– Medborgarlöftet innebär att vi fokuserar ännu mer på synlighet, kommunikation med våra medborgare, ungdomsfrågor, narkotika samt nätverksrelaterad kriminalitet. Vi fortsätter vårt uthålliga arbete för att skapa en säker och trygg kommun, säger Fredrik Kjos (M), kommunstyrelsens ordförande.

Kommundirektör Ida Texell, berättar att samverkan mellan kommun och polis, men också invånare och näringslivet har varit centralt i utformningen av förslaget.

– Det är viktigt att vi jobbar tillsammans för att skapa ett tryggare och säkrare samhälle för alla invånare. Medborgarlöftet bygger på invånarnas uppfattning om vilken trygghet och säkerhet som finns i kommunen och dessa perspektiv kommer utgöra grunden för vårt arbete, säger Ida Texell.

Medborgarlöftet gäller 2022–2024

Är du nöjd med informationen på sidan?