Uppdaterad 24 oktober 2022
Skriv ut

Lillsjö friluftsgård drabbad av ytterligare vattenskada

För ett par veckor sedan firades invigningen av Lillsjö friluftsgård, tre månader försenat på grund av en vattenskada i våras. Nu har friluftsgården drabbats av ytterligare en vattenskada – vid samma mätarkoppling som förra gången. Friluftsgården kommer att öppna för allmänheten senare i höst, enligt prognosen.

Bild på Lillsjö friluftsgård och kommunbussen på Lillsjön

– Det är ofattbart tråkigt att det har blivit så här, det ska egentligen inte kunna hända. Efter vattenläckan i våras har lokalen återställts, den är besiktigad och godkänd, man har provtryckt vattenledningarna och tagit byggnaden i drift. Men ändå så har det hänt, det är både ledsamt och frustrerande, säger Susanne Lindqvist, avdelningschef för idrott och förening.

Den nya friluftsgården är över 280 kvadratmeter stor och rymmer bland annat kafé, möteslokal, värmestuga och omklädningsrum.

Vattenskadan är som tur är inte lika omfattande som i våras men vissa komponenter kommer att behöva bytas ut och delar av lokalen måste åtgärdas innan den öppnar. Prognosen är att det blir senare i höst.

Arbetet är en garantiåtgärd och kommer inte att kosta kommunen något.

Är du nöjd med informationen på sidan?