Uppdaterad 07 november 2022
Skriv ut

Höstbröllop? Så bokar du vigselförrättare och festlokal via kommunen

Planerar du att gifta dig? Via kommunen kan du kostnadsfritt boka vigselförrättare för en borgerlig vigsel. Du hittar även lokaler att hyra om du vill ställa till med bröllopsfest!

Foto på två personer som håller hand

Varje år viger kommunens vigselförrättare ungefär 60 par i Upplands-Bro. Kommunens vigselförrättare är utsedda av Länsstyrelsen och genomför borgerliga vigslar, alltså en ceremoni utan några religiösa inslag.

Ni kan välja att vigas i vigselrummet som finns i kommunhuset i Kungsängen eller i Bro. Det görs under kontaktcenters öppettider och om ni vill så kan två av kommunens medarbetare vara vittnen vid ceremonin.

Vigsel där ni önskar

Ni kan också välja att boka in en vigselförrättare som i mån av tid kan komma till en annan plats, som ni har valt för er vigsel. Ni får då stå för resekostnaden för vigselförrättaren, men det tillkommer ingen annan kostnad. Ni måste även själva se till att ni har två myndiga vittnen på plats.

Fest?

Om ni planerar bröllopsfest så sinns möjligheten att hyra kommunens skolmatsalar för privata fester (se länk nedan).

Även en del föreningar hyr ut sina lokaler, till exempel kan man hyra de båda hembygdsgårdarna i kommunen. För att boka dem vänder ni er direkt till respektive förening.

Att tänka på inför vigsel och fest

Det är bra att vara ute i god tid när ni bokar tid för vigsel, kommunen kan inte alltid tillgodose era datumönskemål eftersom det är beroende av att vigselförrättarna är tillgängliga då.

Är du nöjd med informationen på sidan?