Uppdaterad 24 oktober 2022
Skriv ut

Upplands-Bro tog emot officiellt tack från Ukrainas ambassadör

Upplands-Bro kommun och kommunstyrelsens ordförande fick under onsdagen 24 augusti ta emot varsitt tacksamhetsbrev från den ukrainska ambassadören Andrii Plakhotniuk. Det skedde under en ceremoni på Sergels torg i centrala Stockholm i samband med firandet av Ukrainas självständighetsdag.

En kvinna och två män framför ukrainska flaggan.

Ida Texell, kommundirektör och Fredrik Kjos, kommunstyrelsens ordförande, tillsammans med Ukrainas ambassadör i Stockholm, Andrii Plakhotniuk.

På det inramade dokumentet står på engelska:

"Den ukrainska ambassaden i Sverige uttrycker sin innerliga tacksamhet till Upplands-Bro kommun för sitt orubbliga stöd till Ukaraina och kommunens genuina solidaritet med ukrainska folket under denna turbulenta tid i vårt lands historia."

Ett inramat diplom.

– Jag blir stolt över Upplands-Bro kommun och våra invånare som gemensamt visat på handlingskraft kring en mycket svår situation. Den här fina utmärkelsen visar att våra handlingar har betydelse. Vi ska fortsätta att värna demokratin och mänskliga rättigheter, sa Fredrik Kjos (M), kommunstyrelsens ordförande, inför ceremonin.

– Vårt stöd till det ukrainska folket i denna svåra tid är självklart, det är viktigt att stå upp för demokratin i Europa. Det är mycket hedrande att vårt arbete nu uppmärksammas, sa Ida Texell, kommundirektör.

Är du nöjd med informationen på sidan?