Uppdaterad 24 oktober 2022
Skriv ut

Upplands-Bro kommun hedras för stöd till ukrainska folket – mottar officiellt tack av Ukrainas ambassadör

Idag, onsdag 24 augusti, på Ukrainas självständighetsdag, mottar kommunstyrelsens ordförande Fredrik Kjos (M) och kommundirektör Ida Texell varsitt ”letter of gratitude”, ett officiellt brev som bevis på tacksamhet, från ukrainska ambassaden i Stockholm. Anledningen är att Upplands-Bro på olika sätt stöttat det ukrainska folket sedan Rysslands invasion i februari 2022.

Ett blågult hjärta, en man, en kvinna.

Fredrik Kjos, kommunstyrelsens ordförande och Ida Texell, kommundirektör, tar emot "letters of gratitude" av Ukrainas ambassadör i Stockholm.

Den ukrainska ambassaden beskriver att man vill ”uttrycka sin uppriktiga tacksamhet för den generösa hjälp som Upplands-Bro kommun har gett ukrainare sedan den ryska invasionen inleddes i februari”. Detta görs genom ”letters of gratitude” på Sergels torg i Stockholm, onsdag 24 augusti klockan 15.00.

Ukrainska ambassaden uttrycker att Upplands-Bro kommun har gett stort stöd till ukrainare som har fått möjlighet att hitta en trygg plats i kommunen.

Upplands-Bro kommun har även inkluderat det ukrainska folket i olika projekt så som konstfestivalen Wallstreet Stockholm i Bro, där fyra ukrainska konstnärer fick måla en installation om hur de föreställer sig framtida bebyggelse.

– Jag blir stolt över Upplands-Bro kommun och våra invånare som gemensamt visat på handlingskraft kring en mycket svår situation. Den här fina utmärkelsen visar att våra handlingar har betydelse. Vi ska fortsätta att värna demokratin och mänskliga rättigheter, säger Fredrik Kjos (M), kommunstyrelsens ordförande.

– Vårt stöd till det ukrainska folket i denna svåra tid är självklart, det är viktigt att stå upp för demokratin i Europa. Det är mycket hedrande att vårt arbete nu uppmärksammas, säger Ida Texell, kommundirektör.

Upplands-Bro är en av tre kommuner i Sverige som får ta emot utmärkelsen. De andra är Sorsele kommun och Sollefteå kommun.

Är du nöjd med informationen på sidan?