Uppdaterad 01 september 2022
Skriv ut

Friluftsgård med kafé invigs vid Lillsjön, välkommen!

Det har äntligen blivit dags att inviga den nya friluftsgården vid Lillsjön. Här finns nu kafé, möteslokal, värmestuga och omklädningsrum. Den 20 augusti klockan 11 inviger kultur- och fritidsnämndens ordförande Mattias Peterson Ersoy (C) friluftsgården, sen firar vi med aktiviteter. Varmt välkommen!

720

2018 förstördes den gamla friluftsgården vid Lillsjö badplats i en brand. Efter en medborgardialog som gav många bra idéer, planering och byggnation, står nu en ny mer funktionell, friluftsgård klar.

På grund av en vattenskada som inträffade i byggets slutfas fick invigningen, som var planerad till maj 2022, skjutas fram. Men nu är det alltså dags!

I anslutning till friluftsgården har en rad förbättringar gjorts runt om på Lillsjö badplats. En ny lekplats har byggts samt parkourbana och en yogaplattform.

Smart uppkopplad badplats

Dessutom är badplatsen numera uppkopplad. Genom innovationsprojektet Teknik möter natur mäts flera parametrar som redovisas i realtid på kommunens hemsida.

Det innebär att man redan före sitt besök kan se om det är mycket folk på stranden, hur många lediga parkeringsplatser det finns, vatten- och lufttemperatur och mer därtill.

I den nya friluftsgården finns ett kafé som kommer att drivas av samma företag som står bakom Petjos kafé och bageri i Kungsängen centrum.

Välkommen till invigning 20 augusti!

När: Lördag 20 augusti klockan 11-13 Var: Lillsjö badplats, Kungsängen

Program

Invigning av kultur- och fritidsnämndens ordförande Mattias Peterson Ersoy (C) klockan 11. Petjos på plats. Återbruksworkshop. 30 blir det danspass för barn på scenen. Bro simhall erbjuder simmärkestagning för barn mellan 12-13.

Är du nöjd med informationen på sidan?