Uppdaterad 02 september 2022
Skriv ut

Öppen övning inför Upplands-Bro swimrun, välkommen!

I september är det premiär för Upplands-Bro swimrun. Nu bjuder en av loppets sponsorer, tillsammans kommunens fritidskonsulent, tillika OS-medaljör i simning, Lars Frölander, in till ett övningsevent inför loppet. Tips om utrustning och vad som är bra att tänka på utlovas.

Helkroppsbild på Lars Frölander framifrån framför vatten

Lars Frölander vid startplatsen för Upplands-Bro swimrun, Marina föreningshuset i Kungsängen. Arrangörerna bakom loppet är Upplands-Bro Simsällskap och Tibble Sjöscoutkår.

Ingen innehållsförtecknig finns

Upplands-Bro swimrun arrangeras av Upplands-Bro Simsällskap och Tibble Sjöscoutkår. Upplands-Bro kommun stöttar med delfinansiering och expertis.

Loppet går av stapeln 10 september och är cirka 15 kilometer genom vacker natur med simsträckor i fyra olika sjöar.

Deltagare har börjat anmäla sig men än finns platser kvar för den som är intresserad av att delta. Det kommer att vara max 100 deltagare i loppet och man kan delta både som singel och i team om två personer.

Testa före loppet
Söndag 21 augusti kan den som vill anmäla sig till en öppen övning. Den hålls av kommunens fritidskonsulent Lars Frölander, som tagit flera OS-medaljer för Sverige i simning, och en av loppets sponsorer, VM-medaljören Valter Olander, som idag jobbar med simsportsutrustning.

– Vi kommer att prata om hur man tar sig igenom ett swimrun, vilken utrustning som man kan ha nytta av och hur utrustningen hanteras i olika delar av loppet. Man kommer också att få testa utrustning i vatten och på land längs en kortare bana, säger Lars Frölander.

Anmäl dig till övningen

När: Söndag 21 augusti klockan 9.00 – 11.00. Var: Marina föreningshuset, Prästhagsvägen 21, Kungsängen. Hur: Anmäl dig senast 17 augusti här.

Anmäl dig till Upplands-Bro swimrun

När: Lördag 10 september 2022 klockan 10. Var: Start vid Marina föreningshuset i Kungsängen. Målgång i Stjärnparken vid Bro centrum. Hur: Banan beskrivs som flack och lättsprungen och består av fyra simsträckor på totalt 1800 meter och fyra löpsträckor på totalt 12 kilometer. Under loppet får deltagarna simma i fyra olika sjöar: Mälaren, Lillsjön, Örnässjön och Lejondalssjön.

Är du nöjd med informationen på sidan?