Uppdaterad 02 september 2022
Skriv ut

Tivoli och filminspelning i Bro

Torsdagen den 4 augusti ställdes ett tivoli upp vid Stjärnparken i Bro. Tivolit kom till Bro med anledning av en filminspelning. Allmänheten bjöds in för att njuta av tivolits attraktioner och samtidigt vara statister i den svenska långfilmen Sisters, som innehåller flera scener från Bro.

Tivoli

Ingen innehållsförteckning finns

Sedan några veckor tillbaka har det pågått en filminspelning i Bro, av den nya långfilmen Sisters. Det är en uppväxtskildring om de tre systrarna Laura, Mira och Steffi. Filmen utspelar sig under en sommar och flera scener spelas in i Bro.

– Vi valde Bro som inspelningsplats för att det är en väldigt unik miljö som inte är lika tätbebyggd som övriga Stockholm. Vi har spelat in scener här i två och en halv vecka nu, säger Nima Yousefi, filmproducent.

Ett tivoli har byggts upp vid Stjärnparken i Bro, där de under torsdagen spelade in några scener till filmen. Allmänheten bjöds in av filmproduktionsbolaget för att vara statister i filmen och under dagen delades det ut mer än 800 fribiljetter till besökare för att åka karusellerna och göra andra spännande aktiviteter under inspelningen.

– Jag är stolt över att Bro kommer synas på filmduken och hoppas att flera kommuninvånare känner igen våra vackra miljöer när de ser filmen, säger Mattias Petersson Ersoy, kultur- och fritidsnämndens ordförande.

Scener från systrarnas hem har spelats in i Finnsta. Det spelas även in scener i Råby.

– Från kommunens sida har vi hjälpt produktionsbolaget att få rätt kontakter för att möjliggöra platser att filma på i Bro. Jag tycker det är roligt att vi kan stötta kulturskapare både lokalt och i regionen, säger Hanna Rydstedt Nencioni.

Sisters förväntas ha Svensk biopremiär hösten 2023 och diskussioner pågår om att genomföra en förhandsvisning för allmänheten i Bro under sensommaren 2023.

Tivolit kommer att finnas kvar i Bro till och med söndagen den 7 augusti. Under dessa dagar kan vem som helst besöka tivolit. Inträdet kommer att vara gratis men du måste själv köpa biljetter för att kunna åka karusellerna och andra attraktioner. En biljett kostar 50 kr, det finns också möjlighet att köpa sju biljetter för 250 kr.

Öppettider för tivolit i Bro

Fredag 5 augusti – lördag 6 augusti: klockan 12-21. Söndag 7 augusti, klockan: 12-18.

Är du nöjd med informationen på sidan?