Uppdaterad 24 oktober 2022
Skriv ut

SOMMARPODDEN: Med nyfikenheten som ledstjärna

Den nyfikna Sara Delpasand växte upp i Kungsängen där hon uppfann sin egen metod för att hjälpa lillasystern inför skolstarten. Idag bor hon i Los Angeles där hon coachar vuxna till att förverkliga sig själva. Alltjämt med nyfikenheten som utgångspunkt.

Bild på mamma och barn på strand framför vattnet

Coachen Sara Delpasand med sonen Shaw

I avsnitt 33 låter Sharmarke "Shacke" Elmi vännen Sara Delpasand berätta om barndomens hemkokta coachning av lillasystern, hur hon som 22-åring började jobba för Upplands-Bro kommun och tiden som föreståndare på Ungdomens hus.

– Jag kan skapa en plats där jag kan möta ungdomar med respekt, kärlek och bygga deras självförtroende, berättar Sara.

Samma metod, som bygger på att bejaka nyfikenheten och sedan använda den som drivkraft menar Sara passar lika bra för 13- som 70-åringar. Hennes metod har med tiden blivit boken "The i in life" som hon menar ska ses som en rak och lättförståelig manual för dig som vill utveckla talangen du föddes med.

Idag bor Sara med man och barn i Los Angeles och det här poddavsnittet berättar hon öppenhjärtligt om utmaningarna med flytten till ett nytt sammanhang och om vad som gör att vi alla kan fortsätta växa som människor – oavsett ålder.

Är du nöjd med informationen på sidan?