Uppdaterad 24 oktober 2022
Skriv ut

Ny modell för entreprenörskap och nyföretagande

Nyföretagarcentrum i Upplands-Bro har avslutats. Kommunen satsar nu på en ny form för att utveckla entreprenörskap och nyföretagande i kommunen. Upplands-Brobor med en dröm och idé ska få möjlighet att utveckla sina affärsidéer. I höst lanseras Startup Upplands-Bro– en lokal modell för nyföretagande.

Drönarbild över Kungsängen och Gröna Udden

Upplands-Bro kommun har sedan en tid velat utforska nya vägar i syfte att få ett lyft gällande nyföretagandet. Nyföretagarcentrum i Upplands-Bro avvecklades under juni för att ge plats åt en ny modell för entreprenörskap och nyföretagande.

– Vi ändrar riktning för att möta behoven hos kommunens framtida entreprenörer. Att främja och ta vara på nya idéer är viktigt. Men också att erbjuda mötesplatser för företagande. Upplands-Brobor med affärsidéer ska få bättre stöd och rådgivning för att förverkliga sina drömmar, säger Fredrik Kjos, kommunstyrelsens ordförande i Upplands-Bro.

Kommunen satsar nu på en ny modell som går under arbetsnamnet Startup Upplands-Bro. Syftet med satsningen är att få en större delaktighet av lokala företag. Näringslivschefen Katarina Barter anser att det lokala näringslivet har branschkompetens och erfarenheter av företagande samt lokal kännedom som bättre kommer stödja och främja nyföretagande i Upplands-Bro.

– För att få Upplands-Bros näringsliv och samhälle att växa och blomstra behöver vi träffas och lära av varandra och det blir nu möjligt. Dialog och delaktighet är grunden för kommunens näringslivsarbete och med den starkare kopplingen till vårt lokala näringsliv kommer Upplands-Brobor dessutom också få fler experter att tala med, säger Katarina Barter.

Startup Upplands-Bro ska stötta stegvis genom hela processen för att starta företag. Rådgivning kommer finnas inom ekonomi (bokföring, redovisning, skatter, moms och regelverk), prissättning, affärsplan och budget. Det finns även möjlighet för etablerade företagare som söker vidare finansiering eller rådgivning för att lyfta företaget till nästa nivå.

Nyfikna blivande entreprenörer och småföretagare bjuds in den 9 september

Under hösten kommer flertalet events att erbjudas för den som vill utveckla sin affärsidé. Första tillfället är den 9 september och detta görs i samarbete med flertalet lokala aktörer såsom Sparbanken i Enköping, BW ekonomipartner, Företagarna Upplands-Bro, Handelsbanken, Damernas Affärsnätverk och Almi.

Under denna träff kommer du få en bra överblick av vad eget företagande innebär. På plats kan du diskutera din idé med företagare inom olika branscher och nätverka med andra företagare och nyföretagare. Du kommer också få stöd om hur du kan bygga eller utveckla ditt företag.

Kom i kontakt med näringslivsavdelningen

Har du redan nu en idé du behöver hjälp med, kontakta näringslivsavdelningen genom Nassim Nyholm eller Beatrice Porshage.

Är du en etablerad företagare i kommunen och vill vara med och driva näringslivsutveckling och stötta nyföretagare, kontakta näringslivschefen Katarina Barter

Beatrice Porshage

Är du nöjd med informationen på sidan?