Uppdaterad 24 oktober 2022
Skriv ut

Personliga berättelser i Upplands-Bro kommuns sommarpodd

Bättre Tillsammans är namnet på kommunens egen podd om hållbarhet. I sommar ändrar avsnitten form och fokuserar på personliga berättelser. Samtalsledare blir Shacke Elmi, uppväxt i Bro och tidigare fältassistent
i kommunen. Han vill lyfta lokala förebilder med en intressant historia att dela med sig av.

Bild på shacke sittandes i soffa med poddutrustning på Kungsängens torg

Shacke Elmi bjuder in lokala profiler i podden Bättre Tillsammans - sommarpodd.

I podden ”Bättre Tillsammans – hållbart helt enkelt” berättas vanligtvis om hur kommunen jobbar med olika frågor. Fokus är ekonomisk, social och miljömässig hållbarhet.

Ämnen som trygghet, samarbetet med polisen, återbruk, anhörigstöd, ekologisk mat i förskolekök har avhandlats, och mycket mer.

I sommar kommer det att låta lite annorlunda i ”Bättre Tillsammans – sommarspecial”. Samtalsledare i sommaravsnitten är Shacke Elmi. Han är uppvuxen och bosatt i Bro och han är välbekant för många i kommunen.

Han har själv jobbat åtta år i kommunen på olika tjänster, senast som fältassistent fram till förra sommaren.

Fokus på den personliga berättelsen

Han beskriver att nytänk och att starta upp nya saker alltid har präglat hans arbetsliv. Nu studerar han medier, kommunikation och PR i Örebro, och talför och nytänkande som han är erbjöd
han sig att göra sommarpoddavsnitt med inriktning på människor.

– Det blir personliga berättelser. Jag bjuder in människor med anknytning till Upplands-Bro som har varit med om något speciellt, som har stort inflytande eller en historia att berätta, säger Shacke Elmi.

Han har flera personer i åtanke, och har börjat spela in, men vill inte avslöja några namn riktigt än.

Vilka tänker du ska lyssna på Bättre Tillsammans –
sommarspecial?

– Målgruppen är alla kommuninvånare som är intresserade av att få veta mer om spännande medmänniskor i sin omgivning, säger han.

Viktigt med gemenskap

Grundtanken med kommunpodden Bättre Tillsammans, alltså inriktningen på hållbarhet, finns med även i Shackes Elmis tankar.

Han vill bidra till att öka gemenskapen bland människor i kommunen, och såg ett behov av en digital mötesplats.

– Vi har precis kommit ur en pandemi då vi hade mycket ensamtid. Digitala plattformar skapar nya mötesplatser och bidrar till ökad gemenskap. Kanske kan en person i ett bostadsområde bli inspirerad av sin granne genom podden! säger Shacke Elmi.

Här kan du lyssna

Bättre Tillsammans finns att lyssna på via flera olika poddplattformar.

Sommaravsnitten publiceras under juli och augusti.

Är du nöjd med informationen på sidan?