Uppdaterad 24 oktober 2022
Skriv ut

Här skapar sommarjobbande ungdomar aktiviteter i Bro

60 av kommunens 370 feriearbetande ungdomar har fått jobb inom Ung Kraft Bro. Ett koncept där de ska arbeta för att fräscha upp utemiljön, skapa konst – och ordna sociala aktiviteter i området. En sak är klar: idéer finns det gott om.

Bild på tre personer

Nassim Nyholm, delprojektledare för Omdaning Bro, Ayelen Dojorti, projektledare inom Ung Kraft Bro och Rasmus Vanagand, verksamhetsledare för Bro utveckling. I bakgrunden spånar sommarjobbande ungdomar idéer för sommaraktiviteter.

Sommarlovet är här och måndagen 14 juni startade även sommarens feriearbeten i kommunen. I Bro kommer totalt 60 ungdomar i sommar att arbeta inom Ung Kraft Bro. Ett koncept som drivs gemensamt av kommunen, Bro utveckling och bostadsbolagen Upplands-Brohus och Hembla.

Uppgiften är att fräscha upp utemiljön. Ett gemensamt konstverk ska också målas i en gångtunnel. Nytt för i år är att ungdomarna även ska ordna sociala aktiviteter. Det är kopplat till projektet Omdaning Bro, kommunens tioåriga satsning på samhällsutvecklingen i området, där social hållbarhet står i fokus.

– Tanken är roliga aktiviteter som kan tilltala Brobor i alla åldrar. Syftet är att ha trevligt tillsammans och bygga gemenskap, samtidigt som det ger tillfällen att prata med besökarna om hur de ser på sitt område och vilka behov de ser inför framtiden, säger Nassim Nyholm, delprojektledare för Omdaning Bro.

Tillsammans med Rasmus Vanagand, verksamhetsledare för Bro utveckling, och Ayelen Dojorti, projektledare inom Ung Kraft Bro, höll hon en workshop i början av veckan. De runt 20 ungdomarna delades in i smågrupper för att spåna idéer och diskussionerna satte igång direkt.

– Kanske en marknad eller loppis?

– Tävlingar!

– Musik! Foodtrucks?

Idéer fanns det gott om och i slutet av passet gällde att välja ut några aktiviteter som kan tilltala många och som går att genomföra.

Ayelen Dojorti, som i fjol själv var sommarjobbare i Bro och i år har rollen som projektledare, var nöjd efteråt.

– Det känns skönt att vara igång! Ung Kraft Bro handlar om att göra fint, ta hand om vårt område och samtidigt öka kärleken till Bro. Det hänger ihop, man vill inte att någon ska klottra på en bänk som man själv har varit med och målat, sa hon.

Skoj med Ung Kraft Bro – öppet för alla!

Torsdag 24 juni

Vad? Food truck! Hoppborg för de mindre barnen. Tävlingar med fina priser – alla kan vara med! Dessutom: Var med och påverka framtidens Bro genom att svara på frågor om hur du vill att området utvecklas.

När? Klockan 12.15-14.45, fredag 2 juli

Var? Bro torg.


Vad? Femkamp – pris till vinnaren! Bubbleball, spela fotboll iklädd luftfyllda jättebollar.

Dessutom: Var med och påverka framtidens Bro genom att svara på frågor om hur du vill att området utvecklas.

När? Klockan 11-14.45.

Var? Stjärnparken.

Fler datum, där aktiviteterna ännu inte är bestämda: 16 juli, 23 juli, 30 juli, 6 augusti, 13 augusti.

Är du nöjd med informationen på sidan?